HRVATI BEZ ČLANA U PREDSJEDNIŠTVU 'Građanin' zadovoljan!

HRVATI BEZ ČLANA U PREDSJEDNIŠTVU 'Građanin' zadovoljan!

Večeras se nakon prvih izbornih rezultata obratio predsjednik Demokratske fronte i trenutačni član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je uputio čestitke izbornim pobjednicima i komentirao odluku Christiana Schmidta.

"Želim čestitati onima koji su izborni pobjednici. Sad kako stvari stoje poprilično je jasno ko će biti u Predsjedništvu BiH ali je jasno i kako će izgledati vlast sudeći po strukturi izabranih u parlamente", rekao je Komšić, prenio je Klix.

Zahvalio se svim članovima DF-a koji su se potrudili da stranka ostvari dobar rezultat kao stranka.

"Ono što smo imali prilike vidjeti u kampanji jeste jedna izuzetno pozitivna atmosfera. Kampanju smo organizirali da ne budemo bahati grupi niti prljavi prema političkim protivnicima", rekao je Komšić.

Dodao je da su imali ideju iza koje su svi stali. "Ono što do sad imamo izgleda dobro ali treba sačekati. Nama je bilo bitno da DF kao stranka ostane na svim razinama vlasti u BiH i to će se desiti, možda jače od raazine iz 2018. godine", kazao je Komšić.

Komentirajući odluku visokog predstavnika kazao je da je vrlo važno da nema diskriminacije u njegovoj odluci, odnosno postotka (3 posto cenzus) koji su izazvali nezadovoljstvo građana BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da je njegova odluka neka vrsta balansa kako bi se izbjegle manipulacije sa etničkim izjašnjavanjem, ali isto tako da se ta odluka tiče ubrzanja procesa prilikom formiranja vlasti", smatra Komšić.