HRS PITA NEKE S OBLJETNICE TENKOVA Gdje ste bili '91?

Polog tenkovi
hercegovina.info

Danas se u Pologu obilježava 30-ta obljetnica kako je goloruki narod zaustavio tenkove. HNS je organizirao okrugli stol, a jutros je prigodan govor održao predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Tim povodom ragirao je i HRS s priopćenjem za javnost - Obljetnica u Pologu – Gdje si bio 07.05.1991.?
 
"Dana 07.05.1991. naši očevi i majke nisu trenutka dvojili: JNA nije naša vojska! Nisu skriveni u mišjim rupama i partijskim uredima čekali da vide tko će pobijediti u sukobu, koji je tada već bio debelo u zraku, pa da mu se na kraju priklone. Bez imalo kalkulacija, stali su goloruki pred tenkove, a kasnije otišli u rat. 

Uvreda je svima njima, kao i nama koji baštinimo njihovu žrtvu, dopustiti da oni koji su prije 30 godina ne samo bili na suprotnoj strani, nego i za nju djelovali, danas vode glavnu riječ na obljetnici ovog događaja. Pitamo se, koga oni danas uistinu slave, one koji su stali pred tenkove, ili one koji su tenkove poslali? 

Delegacija G.O. HRS-a Široki Brijeg i O.O. HRS-a Grude su danas simbolički obilježili ovaj datum posjetom mjestu gdje je goloruk narod zaustavio tenkove i polaganjem vijenaca na trgu kod Kamenog križa u Širokom Brijegu. Na spomen svih onih koji su živote izgubili za nas, pomolivši se za njih i zavjetujući im, po tko zna koji put, da nije bilo uzalud! Koliko god to danas drugačije izgledalo, nije bilo uzalud! 

Naši branitelji i naš narod su ustali protiv jugokomunističkog režima. Ne dopuštamo da glavnu riječ vode oni koji su se do zadnjeg trenutka borili za taj režim, a najodgovorniji su što danas živimo nadograđenu inačicu tog istog režima. Pod krinkom borbe za vašu ostavštinu, borbe za interese naroda za kojeg se ginulo, desetljećima uvijek istih ispraznih obećanja i borbe samo za svoj probitak, kao što su nekad služili Beogradu, danas služe Sarajevu. Nećemo im dopustiti danas da budu glasniji. Hrvatski narod je prkosan i ponosan narod. Pokazali smo to na današnji dan prije trideset godina, moramo to pokazati i danas i ubuduće dok god bude trebalo, jer rat oružjem je gotov, ali borba i dalje traje.

Današnji dan je svojevrsni nulti trenutak Domovinskog rata. Dan nakon kojeg je sve krenulo. Naši očevi nisu trenutka dvojili. Toga dana, došli su u Polog i stali pred tenkove. A ti, počasni govorniče, gdje si bio toga dana?", rekli su iz HRS-a.