HP MOSTAR Osam milijuna maraka za novi poštansko-logistički centar u Mostaru

HP Mostar logistički centar
Ilustracija

HP Mostar objavio je tender za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar.

Procijenjena vrijednost radova je 6,9 milijuna KM, odnosno 8,1 miliona s PDV-om. Također, objavljen je tender za usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova, procijenjene na 70.000 KM. 

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Kako je najavljeno prošle godine, u HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH. 

Ponude za izgradnju poštansko-logističkog središta HP Mostar dostavljaju se do 7. lipnja 2021. godine, kada je zakazano i otvaranje istih, navodi Akta.