Hodžić traži deblokadu 265.131 KM kako bi platio PDV-e za preostalih 20 respiratora

Fikret Hodžić
Screenshot/N1

Ti respiratori stigli su u Sarajevo prije dva tjedna, ali dadžbine nikada nisu plaćene niti je okončan carinski postupak

Tvrtka "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, jednog od aktera afere "Respiratori" podnijela je novi zahtjev Sudu BiH od kojeg traži da mu se dozvoli deblokada 265.131 KM kako bi mogli platiti PDV za uvezenih 20 respiratora iz Kine u BiH, saznaje "Avaz"

Ovi respiratori stigli su u Sarajevo prije dva tjedna, ali PDV nikada nije plaćen niti je okončan carinski postupak. Razlog je što je Sud BiH po naredbi Tužiteljstva BiH toj tvrtki obustavio izvršenja financijskih transakcija u iznosu većem od milijun maraka na dva računa u Privrednoj banci.

Hodžić je ranije, prije mjesec, uplatio 1.078.000 KM PDV za uvezenih 80 respiratora.

Nedavno mu je Sud odobrio plaćanje i 452.473 KM za PDV-a, na temelju duga za travanj, što je ta tvrtka i uplatila na račun Uprave za indirektno oporezivanje.

Vlasnik "Srebrene maline" osumnjičen je zajedno s Fadilom Novalićem, Novalića i Fahrudinom Solakom za udruživanje radi činjenja kaznenog djela, zloupotrebu položaja, primanje nagrade za trgovinu utjecajem, pranje novca i krivotvorenje isprava.

Oni su osumnjičeni u aferi teškoj 10,5 milijuna KM koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH