HOĆE LI U SDA OSTATI SAMO BAKIR I SEBIJA Šepić o Zvizdiću: Iznenadio me, ovo znači da je dogorjelo

senad šepić

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka (NB), oglasio se nakon posljednjeg verbalnog sukoba između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i potpredsjednika te stranke Denisa Zvizdića, javlja Klix.

Naime, Šepić je na svom Facebook profilu analizirao trenutnu situaciju te istakao da ga je iznenadio ovakav istup Denisa Zvizdića.

"Iznenadio me je Zvizdić svojim 'krikom', jer ga poznajem kao čovjeka koji je uvijek bio uz svog predsjednika i nije sklon bilo kakvim sukobima. Posebno ne javnim. To da je on odlučio ovako progovoriti govori dovoljno o tome koliko je dogorjelo", napisao je Šepić.

Nakon toga je prognozirao da bi, shodno navedenom, moglo uslijediti još odlazaka iz Stranke demokratske akcije (SDA).

"Otići će Zvizdić, najvjerovatnije i Efendić, otišao je ranije Konaković, zatim Čampara, davno prije njih sam otišao i ja i svi mi, na svoje načine, ćemo zajedno i u suradnji s drugim oporbenim strankama, već 2022. godine, ovaj put izvana, pobijediti ovakvu SDA, koju su Bakir i Sebija nepovratno uništili. Šemso Mehmedović će još neko vrijeme biti zabrinut za stanje u SDA, ali ni to neće moći promijeniti ni njegovo, niti stanje te stranke više. Pred nama je, pa gledajmo", poručio je Šepić.

Podsjećamo, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić je prije nekoliko dana u razgovoru za Klix.ba kazao da će ostati u stranci samo ako iz nje odu članovi koji su je uništili.

Na to je predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovorio da on nije čovjek kojem se postavljaju ultimatumi te da će Zvizdić imati priliku da upozna pravog njega.

Ubrzo nakon toga oglasila se i direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović koja je kazala da neće dati ostavku na prijedlog Denisa Zvizdića.

Na njezine izjave je reagirao i Zvizdić rekavši da je SDA na ovim izborima imala manje glasova na većini mjesta u Sarajevu nego što je sa KCUS-a protjerano liječnika.