HNŽ Stigao dopis školama, mjere se produžuju za još 14 dana

Osnovna škola Zalik
Hercegovina.info

S obzirom na blago pogoršanje epidemiološke situacije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, mjere koje se odnose na školstvo i pohađanje nastave produžuju se za još 14 dana. Prije dva tjedna donesene su opuštajuće mjere prema kojima se djeca od prvog do petog razreda ne trebaju dijeliti u grupe (ako ih ima više od 18 u razredu), nastava je s dva sata produžena na dva sata i 30, a i smanjena je fizička distanca.

Plan je bio da se mjere ublaže i za ostale razrede, no od toga neće za sada biti ništa. 

"Danas je stigao dopis školama da mjere ostaju na snazi iz razloga što se u našoj županiji pogoršala situacija. To nismo očekivali i ne možemo tu sada ništa napraviti. Iskreno sam očekivao da će se vratiti šesti i sedmi sad i čak da učenici devetog razreda krenu u potpunosti. Međutim, nažalost ništa se nije promijenilo", za Hercegovina.info predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Slavko Lauš te dodaje.

Osnovna škola Zalik

"Kada su se mjere popuštale imali smo 29 pozitivnih, a sada ih je 56 što je gotovo duplo. Zaista to ne ide u prilog onome što smo mi očekivali, a to je da se nastava vrati u potpunosti."

Učenici će puno toga izgubiti.

"No, po meni bi trebalo situaciju pratiti i ako bude bolja epidemiološka slika, treba popustiti mjere bilo kada. Mi imamo probleme iz razloga što se za Uskrs neće ići tjedan dana u školu, zatim su tu slobodni dani za 1. svibanj. Ostaje nam jako malo radnih dana da bi se nešto napravilo. Što se tiče obrazovanja i usvajanja nastavnih sadržaja ne znam kako će to ići", rekao je Lauš.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.