HNŽ Još nema zaostataka proračunskim korisnicima

banke, dobit, proračunski korisnici, plaće, Adnan Faladžić, server, server, Vlada HNŽ, Adnan Faladžić, vijesti, inozemstvo, bankomat, putovanje, Novac

Zaostatci proračunskim korisnicima u HNŽ-u, nastali zbog akontativnih uplata dvije uzastopne plaće još uvijek nisu izmireni. Također, ni jednokratnih isplata u slučaju teške bolesti, ili smrti užeg člana obitelji od 3 i 4 mjeseca u HNŽ-u nema. 

Problemi s isplatama plaća u HNŽ-u krenuli su u travnju, kada je plaća za ožujak isplaćena po veljači, te se isto ponovilo i nakon mjesec dana. Konačno je plaća za svibanj isplaćena normalno, no zaostataka koje je ministar obećavao prije dva mjeseca još uvijek nema. 

Podsjetimo, Ministarstvo financija je u jednom danu izgubilo sve proračunske korisnike, te preko noći ponovno uspostavljalo bazu za 6.000 ljudi. Kasnilo se s plaćanjem poreza i doprinosa, a plaće su isplaćivane akontativno. Do danas, razlika nije uplaćena, a šteta ispravljena. Međutim, ono što najviše govori o svemu jeste da proračunske korisnike, niti njihove računovođe nitko blagovremeno ne obavještava o situaciji, niti kada bi mogli dobiti zarađene novce. 

Korisnici izgleda postoje zbog ministarstva, a ne ministarstvo zbog proračunskih korisnika.