HNS: Imamo kadrove za RTV kanal na hrvatskom jeziku

Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS BiH, Dragan Čović, Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS, Hrvatski narodni sabor, Vijeće ministara, HNS, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, Mostar, Hrvatski narodni sabor, osuda, doris pack, sda, SDP BIH, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, HNS, sabor, Hrvati u BIH, HNS, HNS BiH
...izjavio je rukovoditelj Odjeljenja za kulturu, sport, medije i informacije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Ivan Baković.

Govoreći o zahtjevu političkih predstavnika hrvatskog naroda i HNS-a o pokretanju RTV kanala na hrvatskom jeziku u BiH, Baković je rekao da nisu točne tvrdnje da za taj projekat problem predstavljaju kvalitetni kadrovi. On je kao neargumentovane odbacio spekulacije da Hrvati nemaju dovoljno kvalitetnih novinara.

Prema njegovim riječima, nakon otvaranja fakulteta novinarstva pri mostarskom Sveučilištu i pojave velikog broja radio-postaji od 1991. godine, Hrvati u BiH imaju dovoljno novinarskog i tehničkog kadra za formiranje RTV kanala na hrvatskom jeziku u okviru Javnog RTV sistema BiH.

"Kad je riječ o RTV kanalu na hrvatskom jeziku pravo pitanje je koliko to vrijedi, a ako su sve političke stranke sa hrvatskim predznakom suglasne da je to strateški nacionalni interes hrvatskog naroda u BiH, onda taj projekat nema cijenu i nije važno da li košta 10, 20 ili 120 milijuna maraka", rekao je Baković i dodao da novac za ovaj projekat mora da bude iznađen.

(avaz)