FOTO  HNS: Aktivnije ukjljučivanje u procese izrade sektorske zakonske regulative

HNS, gospodarstvo

...na danas u Mostaru održanom radnom sastanku raspravljao je o trenutnom stanju i problemima u poljoprivredi s posebnim naglaskom na aktualne procese izrade zakonske regulative na federalnoj razini.
Jedinstven je stav članova ovog pododjela kako je sazrelo vrijeme da, osim ukazivanja na pogreške u politici poljoprivrede koju vodi resorno federalno ministarstvo, Pododjel treba poduzeti i konkretne korake kako bi se postigla takva zakonska rješenja koja će omogućiti značajniji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje.

Članovi ovog pododjela, koji djeluje u sklopu Odjela za gospodarstvo HNS-a, raspravljali su i o Nacrtu zakona o šumama koji je federalna Vlada uputila u parlamentarnu proceduru, ali i o Sortnoj listi BiH kao bitnom dokumentu uspostavljenom na temelju Zakona o sjemenu i sadnom materijalu poljoprivrednih biljaka BiH.

Najavljeno je kako će Pododjel u skorije vrijeme izići s prijedlogom vrlo konkretnih mjera koje bi, uz značajniji razvoj, trebale osigurati i zadovoljstvo svih dionika unutar gospodarskih grana koje su u fokusu interesa ovog pododjela.