HERCEGOVKA NIKOLINA U 'SURVIVORU' "Najteže je bilo kada tri dana nisam okusila ništa osim vode"

Nikolina Ambulija Survivor
Privatni album

Mlada 23-godišnja Trebinjka Nikolina Ambulija, inače po zanimanju instruktorica pilatesa, uspješno balansira između svoje strasti prema sportu i ljubavi prema pjevanju. Ali ono što čini njen život posebno zanimljivim je njen neočekivani korak kao sudionice posljednje sezone reality "Survivor". Nikolinina avantura sa "Survivorom" nije samo rezultat iznenadne odluke, već plod godina snova i težnje za izazovima.

Nikolina Ambulija Survivor

"Do sada sam uglavnom davala odgovore da je to želja iz djetinjstva, što i jest. Atletičarka sam od svoje osme godine, a natjecateljski duh i želju za pobjedom njegujem od kada znam za sebe. Također, želja za javnim poslom, odnosno glazbom, ohrabrila me je još više. Ali evo da spomenem nešto što do sada nisam spominjala. Rekla bih da svi mi Survivor sudionici smo se našli poprilično nesnađeni u svojim životima i na nekoj prekretnici. Ja osobno nisam znala kako dalje. Sve mi ide, ali ništa konkretno, pa se osjećam kao da su više sile čule da mi treba pomoć, da pročistim svoje misli, glavu i bar na neki način odredim sebi put. Survivor je bio odlična ideja za sve to", priča Nikolina za Hercegovina.info.

Nikolina Ambulija Survivor

Proces eliminacije prilikom ulaska u "Survivor" nije bio nimalo lak. Nikolina je prolazila kroz niz castinga, testiranja fizičke spretnosti i intervjua.

"Proces eliminacije je za mene bio više stresan nego sam Survivor. Prvi casting je bio krajem rujna i to je trajalo do kraja veljače pred sam odlazak na Dominikanu. Puno krugova, istih pitanja iznova i iznova, zatim testiranja fizičke spreme na poligonu i plivanje, pa onda opet castinzi, na kojima smo se pitali zašto stalno dobivamo ista pitanja. Kasnije mi je bilo malo jasnije, jer sve se snima, svaki casting i intervju i moje mišljenje je da su ta pitanja koja dobijemo manje-više važna, važnije je to na koji način odgovaramo, kako se ponašamo pred kamerom, jer je to pola posla na Survivoru. Za mene je bilo posebno stresno jer je to put od rujna do ožujka, (jer sam ja ušla u show naknadno) konstantnog razmišljanja o tome, hoću li upasti, niz drugih pitanja u mojoj glavi, gdje u jednom trenutku potpišeš ugovor i presretan si i za pet minuta saznaš da možda ipak i ne ideš, i na moje pitanje kad ću znati, odgovor je 'Bog zna'. Pet dana prije mog polaska sam konačno definitivno znala da idem. Ako želiš ići, moraš biti u tome 100%, ali biti u tome 100% i razmišljati 5 mjeseci svaki dan, zna da te malo i izludi", kaže Ambulija kroz smijeh.

Nikolina Ambulija Survivor

Nikolina je iskusila i izazove odricanja tijekom boravka na otoku, od hrane do osnovnih komfora.

"Mislim da je to individualno, za nekoga da, za nekoga ne, ali za mene definitivno nije teško. Došla sam psihički spremna na to i gledala sam iz ugla da je to dobro za moje tijelo i organizam, jer je taj režim života odlično čišćenje. Konkretno, najteža situacija je bila kada tri dana nisam okusila ništa osim vode. Nismo imali zaliha kokosa i riže, ostali članovi su jeli po jaje dnevno jer smo imali kokoške. Ja jaja ne mogu jesti i mislim da toliku nemoć nikada u životu nisam osjetila. Poslije toga je bilo super i kad imaš samo par komadića kokosa."

Nikolina Ambulija Survivor

Tijekom svog sudjelovanja u reality "Survivor", Nikolina je iskusila i trenutke koji su ostavili dubok trag. Njena iskrenost i hrabrost da izrazi svoje mišljenje i stav na plemenskom savjetu, usprkos neslaganjima, postala je ključno iskustvo njenog boravka u Survivoru.

Nikolina Ambulija Survivor

"Najbolje uspomene su uglavnom iza kamera i ne smijem puno pričati o tome, jer smo još pod ugovorom. Šalu na stranu, izdvojit ću i negativno i pozitivno. Dogodio se jedan plemenski savjet gdje sam iznosila stavove i mišljenja koja nisu bila prihvaćena niti od jednog člana, odnosno bila su i te kako osuđivana kao da sam pala s Marsa. Tog dana sam ispričala trojici svojih suplemenika što ću te večeri reći i oni su mi rekli, da, super, bravo, treba se istina čuti. Večer dolazi i taj trenutak kada ja iznosim svoje mišljenje i pogledam u lica tih osoba i njihovi izrazi lica bili su zbunjeni, šokirani, nisu mogli vjerovati što pričam, kakve izmišljotine. Tada sam shvatila da se tako igra Survivor, svi se ne volimo, ali se svi volimo i svi šutimo i nitko ne smije reći što zapravo misli da ne bi bio izbačen i svi kalkuliraju svoje postupke do granica koje ne biste vjerovali dokle to ide. Tako da je to istovremeno bilo i moje prosvjetljenje. Lekcija da skratim jezik, da iskrenost košta i da trebam biti promišljena jer u realityu iskrenost nitko ne cijeni već osuđuje. Doživjela sam i olakšanje, jer sam stalno mislila da ja nisam za ovaj show i htjela sam kući. Tada sam shvatila da jesam, samo ne igram prljavo i da me treba pogađati tuđa taktika. Može se primijetiti, ukoliko je neko pažljivo pratio epizode, da sam nakon te večeri krenula uzlaznom putanjom, svi strahovi su nestali, treme više nije bilo i išla sam na svaki sljedeći izazov kao mala djevojčica koja se ide igrati i nizala sam mnogo više pobjeda."

Nikolina Ambulija Survivor

Iskustvo boravka na otoku tijekom sudjelovanja u realityju “Survivor” duboko je oblikovalo Nikolinin pogled na život. Iako se nije puno promijenila, priznaje da je naučila neprocjenjive lekcije, posebno u međuljudskim odnosima.

"Ne mislim da sam se mnogo promijenila. Naučila sam dosta stvari, najviše u pogledu međuljudskih odnosa, jer stalno ponavljam, za mene najteže u ovom showu su bili ljudi. 90% ljudi s kojima sam živjela su potpuno druge frekvencije od mene, kako mi Hercegovci volimo reći žargonski, nisam imala s kim 'baciti šuplju', ako me razumijete. Nisam znala kako se nositi s tim jer me apsolutno sve nerviralo. Morala sam doći do koraka eliminacije iz natjecanja da bih shvatila da ne mogu pobjeći od stvari koje me smetaju, moram promijeniti pristup i razmišljanje da bih sebi olakšala. Tako je i u svakodnevnom životu. Ili ćemo se nervirati, ili ćemo pronaći način da razumijemo situaciju i ne shvatimo je osobno."

Iako ne bi ponovila iskustvo, Nikolina bi svakome preporučila da se prijavi za "Survivor".

Nikolina Ambulija Survivor

"Pristala bih isključivo uz višemilijunski honorar, da mogu sebi poslije plaćati psihologa i ostale tretmane rehabilitacije. Šalim se, naravno, ne bih ponovo išla, ali bih svima preporučila ovo iskustvo. Preporučila bih to svakome jer je to uistinu jedna vrsta čeličenja u životu, a s druge strane, živjeti dva i pol mjeseca na karipskom moru je uistinu nešto najljepše od svega. Međutim, mislim da je dovoljno da se to jednom doživi, tako da se ja osobno ne bih opet prijavila."

Nikolinina pustolovina na "Survivoru" oslikava da život donosi nevjerojatne trenutke kad se usudimo koračati van zone komfora. Njena hrabrost da se suoči s nepoznatim podsjeća nas da se istinska snaga rađa iz izazova.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.