HERCEGOVINU ZAOBIŠLA OLUJA Stiže razdoblje mirnijeg vremena

meteorolog,nevrijeme,oluja
poslao čitatelj

Nakon što je više dijelova Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske zahvatila oluja i nevrijeme, stanovnici Hercegovine mogu odahnuti jer je opasnost prošla. Prema najavama meteorologa, očekivale su se i određene nepogode na krajnjem jugu Hercegovine ali to se na kraju nije dogodilo.

Današnji dan obilježen je odlaskom lošeg vremena s obzirom na to da se nevrijeme povuklo sa ovih pordučja. Građani diljem regije danas mogu očekivati mirno vrijeme i pretežno sunčano nebo, što je idealno vrijeme za aktivnosti na otvorenom, poručuju iz BH METEO.

Meteorolozi ističu da će sutrašnji dan biti pretežno sunčan i topao, s temperaturama koje će dosezati visoke vrijednosti. Na pojedinim brdsko-planinskim područjima centralne i istočne Bosne postoji mogućnost lokalnih pljuskova, no ne očekuju se ozbiljnije nepogode. Temperature će se kretati od 33 do 37 stupnjeva Celzijusa, dok lokalno može doseći i do 39°C.

meteorolog,nevrijeme,oluja

Unatoč vrućem vremenu u ponedjeljak, meteorolozi upozoravaju da će se u utorak postupno naoblačiti, što bi moglo biti uvod u nove lokalne nepogode. Tijekom srijede očekuje se zahlađenje koje će donijeti osvježenje nakon vrućeg razdoblja.

Hercegovina je do sada uspješno izbjegla olujne nepogode koje su pogodile sjeveroistočni dio zemlje. No, stručnjaci savjetuju građane da i dalje budu oprezni i prate vremenske prognoze kako bi bili spremni za eventualne promjene vremenskih uvjeta.

Dakle, barem privremeno, Hercegovina će moći uživati u mirnom vremenu. No, važno je ostati informiran i pripremljen za moguće nepogode koje nam mogu donijeti budući meteorološki uvjeti. Za nadati se je da će ovaj period stabilnog vremena potrajati, ali upozorenja meteorologa ne smiju se ignorirati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.