Hercegovinu narednih dana očekuje obilje sunca i povećanje temperature

Sunce i oblaci
Hercegovina.info

U ponedjeljak, 7.9., u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28°C, na jugu zemlje od 30 do 33°C.

U utorak, 8.9., u Bosni pretežno oblačno prije podne. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U srijedu, 9.9., u Bosni će prije podne biti dosta magle ili niske naoblake po kotlinama i uz riječne tokove. Pretežno sunčano se očekuje u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14°C, na jugu zemlje od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 31 do 35°C, navedeno je iz hidrometeorološkog zavoda FBiH.