HERCEGOVINA KORONA FREE ZONA Po županijama jedno ili nijedno pozitivno

Široki brijeg zhž koronavirus
Ilustracija hercegovina.info

Ako nećemo tražiti dlaku u jajetu, i spominjati jedno pozitivno, već sada možemo govoriti da je Hercegovina korona free zona. U HNŽ-u brojke novozaraženih danima padaju, te danas imamo samo jedno novozaraženo, dok se u zadnjem priopćenju iz ŽZH navodi da novozaraženih uopće nema.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 9 bolesnika, od kojih je 2 na invazivnoj i 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitalizirana su 3, a otpuštena 2 bolesnika, priopćio je Stožer HNŽ-a.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testirana su 264 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivan je 1 iz Mostara.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 3 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 86 rješenja. Ukupno je izdano 36729 rješenja. 

I u ŽZH je stanje stabilno. “Obavještavamo Vas da je u protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa  testirano 37 osoba, dok retestiranih nije bilo. Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, nema registriranih novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa”, priopćio je u nedjelju Zavod za javno zdravstvo ŽZH.

A da je Hercegovina korona free zona govore i podatci s federalne razine.

Jučer u podne priopćili su da je u Federaciji, od 1.117 uzoraka novozaraženih 15. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Zeničko-dobojskoj, Tuzlanskoj, Sarajevskoj županiji i Kantonu 10, odnosno nijedan u Hercegovini

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.