HERCEGOVINA.INFO DOZNAJE Na koronavirus pozitivna starica iz Stoca

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Starija ženska osoba iz Stoca pozitivna je na koronavirus, te će sutradan biti hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, potvrđeno je za hercegovina.info iz više izvora.

To je zapravo prvi slučaj koronavirusa u Stocu, i odmah otkriveni nulti pacijent, budući da oboljela živi sama, i sama se prijavila na testiranje, jer joj je na koronavirus pozitivan brat s kojim je provela Bajram u Zenici, a koji živi u inozemstvu.

Kako saznajemo, ista nije ostvarivala veći broj kontakata, a oni su već detektirani. Također, nije bila u kontaktu s medicinskim djelatnicima Doma zdravlja Stolac, već joj je bris, pod punom zaštitom, uzet u trijažnom šatoru, tako da bojazni ni za djelatnike nema.

Poput uvezenog slučaja iz Berkovića, vezanog za Dom u Stocu, očekuje se da će i ovaj prvi stolački proteći bez većih problema. Koronavirus pozitivna će biti hospitalizirana, jer je već razvila i simptome bolesti, a ponovno će se oformiti liječnički tim koji će o njoj skrbiti, budući da će biti jedini pacijent. Dodajmo još i da je oboljela testirana čak dva puta, kako bi liječnici bili sigurni, jer virusa u Hercegovini već dulje vrijeme nema.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Nermin Avdić danas je našem portalu izjavio da je HNŽ bez koronavirusa pet tjedana, ali da se mora biti na oprezu.

Zadnji slučaj koronavirusa u HNŽ-u zabilježen je 21. svibnja, a danas se i naša županija proglasila oslobođenom od virusa. Nažalost, to nije trajalo ni jedan cijeli dan, baš kao ni onda kada je županijski premijer kazao da "nema virusa ispod Ivana".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.