Hercegovački fratri najavili suradnju u vezi Međugorja

Međugorje
... a hercegovački franjevci izrazili su spremnost za suradnju s povjerenstvom.Mostar i ovdašnja Crkva danas su u središtu svjetske javnosti. Osobno smatram da je za Božju Crkvu, koja je u Hercegovini, ovo razdoblje posebne milosti - rekao je apostolski nuncij u BiH nadbiskup D'Errico na misi u mostarskoj prvostolnici.

Dodao je da je imenovanje povjerenstva za Međugorje, ali i nedavno biskupsko ređenje msgr. Petra Rajića koji je imenovan nuncijem za Arapski poluotok te imenovanje Želimira Puljića za zadarskog nadbiskupa, koji imaju korijene u BiH, veliko priznanje Crkvi u BiH.

Mostarska biskupija nije komentirala utemeljenje posebnoga povjerenstva za Međugorje.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Sesar izrazio je spremnost surađivati s povjerenstvom koje će istraživati fenomen Međugorja.

- Ta vijest nas raduje i spremni smo za svaku suradnju. U Međugorju se ništa ne događa tajno, sve je dostupno javnosti. Svatko dobronamjeran i tko je zainteresiran za fenomen Međugorja može se osobno uvjeriti što se događa. Mi smo apsolutno otvoreni za svaku vrstu suradnje, spremni smo pomoći u njihovom radu i dati im informacije koje budu tražili od nas - rekao je provincijal Sesar.

 hina