HDZ u izgubljenu utrku protiv Komšića šalje gradonačelnika Mostara?

Mario Kordić
Hercegovina.info

Svjestan da više nema čime motivirati biračko tijelo da izađe na izbore HDZ BiH u mrtvu utrku će isturiti gradonačelnika Mostara Marija Kordića, piše mostarski Dnevni list.

Kordić koji ovih dana boravi u Italiji navode nije ni demantirao ni potvrdio. 

Samom najavom nove kandidature Željko Komšić je novi član Predsjedništva BiH, budući da je to matematička operacija nametanja člana Predsjedništva malobrojnijim Hrvatima.

Ujedno, i ankete sarajevskih portala pokazuju da Komšić kod čitatelja Klixa uživa veću podršku i od Izetbegovića, tako da je Komšićeva pobjeda jasna kao to da je sutra 12. svibnja. Do prekida Klixove ankete Komšić je imao 21 posto glasova, najviše među ponuđenima, a drugi je Izetbegović s oko 15 posto podrške anketiranih. Praktično, Kordić od ove unaprijed izgubljene utrke, ako je točno da je kandidat za Predsjedništvo, može zadobiti samo gorčinu, i agoniju nakon izbora, što je predsjednik HDZ-a u nekoliko navrata doživio i na vlastitoj koži.

HDZ BiH bi od takvog izbora jedini i profitirao, budući da je jasno da nakon niza afera, zatvorenih i/li neotvorenih tvornica, iseljene mladosti, korupcije, nepotizma u vlastitim redovima ne mogu motivirati biračku mašineriju da izađe na izbore i osigura im stotine drugih fotelja, koje za razliku od one koju uzurpira Komšić nisu upitne. 

U potrošenoj stranačkoj upravi teško je naći lice u kojem masa ne vidi ništa loše, pa se odabir za Mostar preslikao u odabir za Predsjedništvo. No, džoker zovi Kordić postaje potrošen, a HDZ BiH će nešto morati mijenjati i u vlastitim redovima. Ovako, jasno je već i njima, više ne ide.