HDZ: Široki B. izložen političkom linču Mirsada Kebe

Mirsad Kebo
"Krajnje je neodmjeren i nedopustiv Kebin dolazak u demolirani Široki Brijeg s čovjekom koji je suodgovoran za to. Gospodin Kebo iskoristio je poziciju potpredsjednika Federacije za vršenje pritiska na Tužiteljstvo ZHŽ-a", tvrdi Filipović.

"Široki Brijeg suočio se u nedjelju s najbrutalnijim napadom na sigurnost građana i imovine od strane 500 navijača 'Sarajeva', odnosno naoružanih i nasilnih huligana, a vi ste oslobodili huligane koji su bili u pritvoru u Širokom Brijegu.

Mi u Širokom Brijegu i u našoj Županiji na to smo se još više zgrozili znajući što se ovdje dogodilo. Zato, gospodine Kebo, nemate mandat u instituciji ni na funkciji koju obnašate", stoji, uz ostalo, u Filipovićevu otvorenome pismu.

Širokobriješki Općinski odbor HDZ-a BiH oglasio se priopćenjem za javnost u povodu nemilih događaja u Širkom Brijegu u kojem je istaknuto kako je taj grad, uz ostalo, bio izložen i političkom linču, koji je, u ime Federacije BiH, izveo Mirsad Kebo.

Iz Općinskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg pitaju se kako je moguće, ako je Federacija BiH država u kojoj egzistira trodioba vlasti, da dopredsjednik Federacije BiH 5. listopada iz pritvora u Širokom Brijegu odvede osumnjičene za koje je postojala osnovana sumnja da su ugrozili živote na desetine osoba.

Općinski odbor HDZ-a BiH Širokog Brijega najoštrije osuđuje nasrtaj državnih i medijskih institucija na Široki Brijeg te navod kako će učinit će sve da prava istina dopre do svih građana.

U priopćenju je istaknuto kako je se u nedjelju, 4. listopada, u Širkom Brijegu prije početka utakmice između "Širokog" i "Sarajeva" dogodio "linč nad građanima toga grada, u kojemu su pomahnitali navijači iz Sarajeva, koji sebe nazivaju Horde zla, potpomognuti skupinama navijača iz Istočnog Mostara, pri izlasku iz autobusa pored stadiona na Pecari počele sa rušenjem i uništavanjem svega pred sobom".

(Fena)