HDZ BiH IZBAČEN IZ VLASTI U ZENIČKO-DOBOJSKOJ ŽUPANIJI Ivo Tadić prešao u neovisne i podržao novu vladu predvođenu SDA

Vlada ZDZ ZDK Zeničko dobojska županija
Zenicablog

Nakon hitne sjednice Skupštine Zeničko-dobojske županije koja je održana u ponedjeljak na kojoj je potvrđena nova većina i izabran novi predsjedatelj Skupštine ZDŽ, danas je održana 16. hitna sjednica Skupštine ZDŽ sa samo jednom točkom dnevno reda 'Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi ZDŽ', a na prijedlog predsjednika Kluba SDA u Skupštini ZDŽ Alije Ogrića.

Nepovjerenje Vladi ZDŽ je izglasano sa 20 glasova za, dok je 13 zastupnika bilo protiv, javlja Zenicablog.

Zastupnik Alija Ogrić (SDA) je izglasavanje nepovjerenja Vladi ZDŽ obrazložio da je grupacija zastupnika predvođena SDA skupila novu većinu i da nova većina nije zadovoljna radom premijerke i pojedinih ministara zbog neizvršavanja obveza donesenih u programima Vlade i zbog njihovog neizvršenja planiranih obveza prema Skupštini ZDŽ i građanima ove županije.

Premijerka Amra Mehmedić je u pripremljenoj prezentaciji predstavila dosadašnji rad njene Vlade kroz brojke. U oproštajnom govoru se zahvalila svim suradnicima, da joj je velika čast bila obnašati ovakvu funkciju i da nisu točni navodi koji se iznose o radu njene Vlade.

Zastupnici bivše i nove većine su u konstruktivnom dijalogu komentirali rad dosadašnje Vlade i zahvalili se dosadašnjoj Vladi na njenom radu.

Na sjednici je usvojen zaključak da se zadužuje Vlada ZDŽ u tehničkom mandatu i sva javna poduzeća i javne ustanove da obustave sve svoje aktivnosti do imenovanja nove Vlade ZDŽ. Zaključak je usvojen sa 20 glasova za.

Novu većinu u ZDŽ čine SDA (11), DF (3), SBB (2), NES (1) i neovisni zastupnici (3).

Staru većinu činili su SDP, NES, NiP i Naša stranka, zajedno sa HDZ-om, DF-om i Kasumovićevom strankom.

HDZ BiH imao je 3 zastupnika dok ih nije napustio Ivo Tadić koji je kao naovisan podržao novu vlast iz koje je HDZ izbačen.