HDZ 1990 u buduće političke procese ide samostalno

Martin Raguž, BIH, Martin Raguž, Hrvatski narodni sabor, HDZ 1990, Martin Raguž, HDZ 1990, BIH, Sejdić i Finci, Martin Raguž, Sejdić i Finci, BIH, Martin Raguž, HDZ 1990, Martin Raguž, HDZ BiH, HDZ 1990, HDZ 1990, Martin Raguž, Martin Raguž, bolnica, Christian Schwarz-Schilling, Martin Raguž, Martin Raguž, platforma, BIH, Martin Raguž
... kazao je danas u Tomislavgradu predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

Središnji odbor te stranke, koji je danas održao sjednicu u eko selu "Grabovica" kod Tomislavgrada, donio je odluku kako ta stranka ide samostalno u buduće političke procese s obzirom na to da je HDZ BiH s HDZ-om 1990 raskinuo koaliciju smjenom Vlade u HBŽ-u.

Raguž je istaknuo kako HDZ 1990 i dalje ostaje dio vlasti jer ima odgovornost prema biračima te će nastaviti djelovati kao ozbiljna politička stranka u skladu sa svojim statutom. Vezano za ustavne promjene i provođenje odluke Sejdić-Finci, ta stranka neće odustati od svog djelovanja radi rješavanja hrvatskog pitanja i popravljanja pozicije hrvatskog naroda, kazao je Raguž.

Što se tiče Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Raguž navodi da u ovakvoj eroziji institucija, dominaciji određenih političkih stranaka, u ovakvoj asimetričnoj i nepravilnoj strukturi predstavlja jedan nužan narodni, svenacionalni institucionalni okvir, koji će poštivati sve snage koje dolaze iz hrvatskog korpusa, a ne prostor u kojem će netko manipulirati.

"Zbog ukupne situacije u BiH, HNS mora postati nadstranačko tijelo, sve dok se političko stanje ne stabilizira i hrvatska pozicija ne izjednači s druga dva naroda. Mi ne odustajemo od tih načela", naveo je Raguž.

FENA