HDZ 1990: Tražimo od SDA osudu šovinističkog čina, kojom se zastrašju Hrvati u Srednjoj Bosni

Ovaj čin provale i ispisivanja poruka mržnje i prijetnje shvaćamo kao još jedan čin sračunat na izazivanje straha među Hrvatima središnje Bosne, te kao poruku da BiH pripada nekome drugome, a ne hrvatskom narodu koji tu živi stoljećima, priopćeno je iz HDZ 1990.

To je, smatramo, jedna u nizu aktivnosti od općih izbora prošle godine do danas, ima za cilj da se Hrvatima u središnjoj Bosni, i ne samo u središnjoj Bosni, pošalje poruka u funkciji politike oduzimanja nacionalnog subjektiviteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda, te svođenje na status nacionalne manjine pa i fizičkoga progona.

Što se tiče HDZ 1990, učiniti ćemo sve da Hrvati u središnjoj Bosni ostanu i opstanu kao jednakopravan narod s drugim narodima u cijeloj BiH. U tom smislu dajemo punu potporu radu Općinskog odbora u Novom Travniku i Županijskom odboru u središnjoj Bosni u dostojanstvenom i odlučnom zastupanju interesa hrvatskoga naroda i svih građana središnje Bosne. Vi koji ste opstali i u najtežim vremenima i mi koji smo bili uvijek s vama, ostajemo zajedno odlučni obraniti hrvatsko pravo na BiH.

HDZ 1990 traži od policijskih tijela žurnu istragu i otkrivanje počinitelja, a od SDA, čije ime stoji ispod šovinističke poruke, da osudi ovaj kriminalno-politički čin.

Podsjetimo, nepoznata osoba ili više njih provalile su u prostorije HDZ-a 1990 u Novom Travniku, te na zidu ispisale uvredljivu psovku "Mater Vam ustašku" uz potpis ispod s Allah SDA", a nacrtani su mjesec i zvijezda.