GSS SPASIO UNESREĆENE STRANCE Helikopter došao po ozlijeđenu osobu i prevezao je u bolnicu

Spašavanje unesrećenih Helikopterom
GSS FBIH

Spasitelji Gorske službe spašvanje FBiH uspješno su završili akciju spašavanja dvoje stranih državljana koji su zapeli na grebenu između kanjona Neretve i Rakitnice, u blizini vrha Vis.

Na teren su prvi stigli članovi ekipe iz postaje GSS Konjic koji su pristupili unesrećenima te započeli transport unesrećene osobe sa ozljedom noge, dok su im u ispomoć došli i članovi GSS Mostar i GSS Sarajevo.

Iz GSS FBiH javili su kako je unesrećena osoba iz rejona Rakitnice (via Dinarica ruta) spašena helikopterom i trenutno se prevozi prema bolnici Koševo radi medicinskog zbrinjavanja.
"Ova brza i koordinirana akcija spašavanja još jednom ističe ključnu ulogu helikoptera u pružanju hitne pomoći u teško dostupnim područjima. Zahvaljujući naporima timova GSS, unesrećena osoba će dobiti odgovarajuću medicinsku pomoć u najkraćem mogućem roku. Via Dinarica trasa, dok pruža nevjerojatan doživljaj prirode, također zahtijeva svijest o sigurnosti i odgovornom planiranju aktivnosti na otvorenom" priopćili su iz GSS FBiH.

Zbog jako uske staze i nepristupačnog terena transport unesrećene osobe bio bi dug i težak da nije osigurana helikopterska evakuacija.