GSS-ovi u ŽZH "Imamo odličnu suradnju sa županijskom i lokalnom razinom vlasti"

GSS-ovi u ŽZH "Imamo odličnu suradnju sa županijskom i lokalnom razinom vlasti"
GSS ŽZH

GSS Grude, GSS Ljubuški, HGSS Stanica Posušje i GSS Široki Brijeg izdali su danas zajedničko priopćenje za medije.

Isto prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti brojnim natpisima u medijima, iz kojih bi se moglo zaključiti kako Gorske službe spašavanja nemaju nikakvu podršku tijela vlasti, a vjerujemo da brojne naše kolege nemaju podršku, mi pripadnici Gorskih službi spašavanja iz Županije Zapadnohercegovačke sa zadovoljstvom moramo istaknuti da imamo odličnu suradnju sa županijskom i općinskom/gradskom razinom vlasti", ističu.

"Naime sve četiri stanice (GSS Grude, GSS Ljubuški, HGSS Stanica Posušje i GSS Široki Brijeg) u našoj županiji imaju potpisane ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Upravom civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, kao i sa općinama i gradovima iz kojih dolazimo. 
Zahvaljujući županijskom Stožeru i Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, već četiri godine svi pripadnici GSS-a osigurani su od posljedica nesretnog slučaja (nezgode). Vrijedno je također istaknuti da je u ovogodišnji proračun uvršten GSS Ljubuški. Uopće ne sumnjamo da će u godinama koje su ispred nas i ostale naše stanice biti uvrštene u proračune općina/gradova", navodi se.

"Također, cijeneći trud i rad volontera, pripadnika GSS stanica na području Županije Zapadnohercegovačke, županijska, gradske i općinske uprave redovito podržavaju naše aktivnosti prilikom nabave opreme i refundacije naših troškova. Naravno, želimo da se naša dosadašnja suradnja nastavi, te da se ojača u onim segmentima u kojima se pokazala nedovoljnom. S tim u vezi, u pripremi je memorandum o suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova ŽZH i naših stanica, a vodimo razgovore i o mogućem ozakonjivanju djelovanje GSS-a u našoj županiji", dodaju.

Redovito ističemo i našu odličnu suradnju sa GSSuBiH.

„Potrebna je velika volja i želja biti članom GSS-a, prolaziti kroz zahtijevne obuke, pomagati onima koji su u nevolji, spašavati živote nama nepoznatih osoba – što će uvijek biti snaga GSS-a na ovom području. Zahvaljujemo se svim donatorima, te tijelima vlasti na dosadašnjoj podršci, očekujući nove iskorake u našim međusobnim odnosima“, stoji na kraju priopćenja pripadnika GSS-a Grude, GSS-a Ljubuški, HGSS-a Stanice Posušje i GSS-a Široki Brijeg.