GSS-ovci spasili Irkinju na Križevcu, 14 ozbiljnih intervencija u šest dana

hgss čitluk
HGSS Čitluk

Pripadnici HGSS Čitluk zadnjih dana imali su pune ruke posla. Naime, oni su za vrijeme trajanja Mladifesta osiguravali ključne točke u Međugorju i brinuli o ozlijeđenima.

"Uzimajući u obzir veliki broj hodočasnika u ispomoći su nam bile kolege iz GSS Ljubuški, HGSS Čapljina, GSS Široki Brijeg. Ukupno 14 ozbiljnijih intervencija, od toga dva transporta unesrećenih osoba. Jedna s Brda ukazanja i druga s brda Križevac, također smo imali i jednu uspješnu potražnu akciju. Zadnju večer festivala smo radili dežuru po danu i proveli cijelu večer i noć na brdu Križevac gdje je jutros misom u 5 sati završen ovogodišnji Festival mladih. Uistinu iscrpljeni ali i zadovoljni jer smo i ovaj put odradili sve zadaće bez greške", rekli su iz HGSS-a Čitluk.

Danas su pak na brdu Križevac spasili jednu državljanku Irske, koja je bila dehidrirana. Dežurni tim od devet spašavatelja brzo je došao na mjesto nezgode i pomogao ovoj stranoj državljanki. Iz HGSS-a Čitluk još jednom su uputili apel.

"Ovim putem upozoravamo  sve hodočasnike da nose dovoljne količine vode,razumijemo kada se ozljedite al ne kad dovodite svoj život u opasnost zbog 1 litra vode. Pazite na sebe i ostale", poručili su.