GRANIČNI PRIJELAZI Iz BiH požurili prema Jadranu, čekanja i do dva sata

GRANIČNI PRIJELAZI Iz BiH požurili prema Jadranu, čekanja i do dva sata
Hercegovina.info

Velike su gužve u nedjelju zabilježene na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine prema odredištima na Jadranu, zbog čega se na pojedinim graničnim prijelazima čeka i do dva sata. 

Kako su izvijestili iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru, velike su gužve vozila u Doljanima prema Metkoviću, a čekanja su zabilježena i na prijelaz granice u Novim Selima koja vodi prema autocesti Dalmatini.

I na drugim graničnim prijelazima na području Ljubuškog, odnosno Gruda duže se čeka na ulazak u Hrvatsku, prenosi Hina. 

Prema istome izvoru pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine i na graničnim prijelazima na sjeveru i sjeverozapadu zemlje u Bosanskoj Gradišci, Gradini, Izačiću i Velikoj Kladuši prema Hrvatskoj.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz BiHAMK-a navode da je pojačan promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Neum 1, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Zupci, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, iz BiHAMK-a savjetuju češće pauze.