GRANIČNA POLICIJA UHITILA TRI OSOBE Za jednom je Interpol raspisao tjeralicu

Granična policija kontrola
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, jučer (12. svibnja) uhitili su D.I. (1992.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela „prijevara“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predan službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Dan ranije, 11. svibnja 2022., službenici ove jedinice su na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj uhitili Z.B. (1954.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog kaznenog djela „prijevara“.  Spomenuti državljanin Republike Srbije je predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 10. svibnja 2022., uhitili su S.B. (1987.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „krađa“. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča. Predan je službenicima Centra sudske policije ŽS.