GRANIČNA POLICIJA Uhićeno devet osoba, među njima i jedna po potrazi Općinskog suda u Mostaru

Granicna policija BiH kućica
Ilustracija/Hercegovina.info

Granična policija BiH danas je priopćila kako jer proteklih dana na graničnim prijelazima uhitila devet osoba zbog raznih kaznenih djela.

Tako su službenici Postrojbe granične policije (PGP) Zvornik danas uhitili Z.A. (1970.), državljanina Bjelorusije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije (SŽ) raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predan službenicima MUP-a SŽ.

Prethodno, 16. veljače 2022., službenici ove postrojbe uhitili su državljanina Republike Srbije, D.B. (1991.), nakon što je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici PGP Višegrad, 16. veljače 2022., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Vardište uhitili su V.Đ. (1998.) jer je ustanovljeno da je za njim MUP SŽ raspisao potragu zbog kaznenog djela 'Računalna prijevara'. Državljanin BiH je predan službenicima MUP-a SŽ.

Uz navedeno, 14. veljače 2022., službenici ove postrojbe su uhitili D.A. (1976.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Vardište i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Službenici PGP Brod, 16. veljače 2022., na izlasku iz BiH na prijelazu Brod uhitili S.A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Laka tjelesna ozljeda'. Bh. državljanin je predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Službenici PGP Doljani, 15. veljače 2022., uhitili su M.Š. (1977.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenih djela 'Teška krađa' i 'Krađa'. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orahovlje i predan službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Hum, 15. veljače 2022., uhićen je  A.Š. (2003.), nakon što je utvrđeno da je za njim MUP SŽ raspisao potragu zbog kaznenog djela 'Iznuda'. Službenici PGP Hum, bh. državljanina su predali službenicima MUP-a SŽ.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 15. veljača 2022., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Frankfurta uhitili S.H. (1993.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Državljanka BiH je predana službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u SŽ.

Službenici PGP Bijeljina, 14. veljače 2022., na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača, uhitili su M.G. (1985.), nakon što je utvrđeno da je za njom Interpol Wiesbaden raspisao potragu zbog kaznenog djela 'Trgovina opojnih droga u okviru kriminalne grupe'. Državljanka R. Srbije je predana službenicima Sudske policije Suda BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.