GRANIČNA POLICIJA BIH Uhićeno osam osoba prema potragama sudova i policije

Granična policija aerodrom Sarajevo
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici postrojbe Granične policije (PGP) BiH zračna luka Sarajevo, 15. travnja na letu iz Malmea, lišili su slobode E.C. (1968.) jer je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Državljanin Kraljevine Švedske je predat službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Orašje, 18. travnja, lišili su slobode M.P. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije zbog kaznenog djela 'Pronevjera u službi'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Policijske uprave Zenica. 

Prethodno, 15. travnja, službenici ove postrojbe su, također, na ulasku u našu zemlju lišili slobode dvije osobe. Na prijelazu Šamac lišen je slobode državljanin Republike Austrije, M.M. (1992.), jer je za njim Policijska uprava Bihać raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda'. Predat je službenicima PU Bihać. 

Na prijelazu Orašje lišen je slobode N.Z.M. (2002.) jer ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Bh. državljanin je predat službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici postrojbe GPBiH Višegrad, 17. travnja, lišili su slobode V.M. (1974.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na prijelazu Vardište. Državljanka BiH je predata službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Donji Svilaj, 15. travnja, lišen je slobode D.Š. (1980.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Službenici PGPBiH Brod, ovog državljanina Republike Hrvatske su predali službenicima MUP-a SŽ.

Službenici PGPBiH Aerodrom Banja Luka, 15. travnja, predali su E.H. (1961.) službenicima PU Banja Luka, nakon što je utvrđeno da ga potražuje spomenuta uprava zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Državljanin Kraljevine Švedske je kontroliran na Međunarodnom aerodromu Banja Luka.

Službenici PGPBiH Gradiška, 15. travnja, lišili su slobode M.B. (1991.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.