GRANIČNA POLICIJA BIH "Uhićena su dvojica naših službenika"

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu i vršili privođenja i pretrese po nalogu po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Iz Granične policije BiH potvrdili su kako su uhićena dvojica njihovih pripadnika.

"Povodom brojnih medijskih upita vezanih za današnju akciju Državne agencije za istrage i zaštitu u predmetu „Konak“, u sklopu koje su uhićena dvojica policijskih službenika Granične policije BiH, obavještavamo javnost da Granična policija BiH najoštrije osuđuje sve oblike koruptivnog ponašanja, posebno korupciju u vlastitim redovima", navode.

"Granična policija BiH će poduzeti sve mjere sukladno zakonskim i podzakonskim normama da se sankcioniraju nositelji koruptivnih radnji u vlastitim redovima. Detaljnije informacije u vezi s navedenim događajem bit će dostupne kada Državna agencija za istrage i zaštitu i Tužiteljstvo BiH provedu istrage i radnje iz svoje nadležnosti", stoji u priopćenju BiH.

Aktivnosti su se provodile u okviru predmeta u kojem se istražuje korupcija prilikom procedura natječaja i zaposlenja u Graničnoj policiji BiH.