Granična policija BiH demantirala 'slučaj Čović'

Federacija BIH, dr. Dragan Čović, Dragan Čović, arbitraža, Granična policije BiH

... drugom osobom vrijeđao niti u ružnom kontekstu spominjao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, što je potvrdila i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela čiji se pripadnik također navodi u tekstovima.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, ta je institucija, prilikom povratka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, u cijelosti postupila prema zahtjevu Tajništva Predsjedništva BiH, što podrazumijeva i odobravanje pristupa generalnom tajniku Predsjedništva BiH sigurnosnoj zoni ograničenog pristupa na aerodromu.

Generalni tajnik, koji je dočekivao izaslanstvo, bio je u stalnoj komunikaciji s rukovoditeljima Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo. Toga dana jedan od pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela usmeno je zahtijevao pristup sigurnosnoj zoni aerodroma, što mu nije dozvoljeno, jer za to nisu bili ispunjeni propisani uvjeti.

''Istodobno ističemo kako Granična policija BiH nije odbila postupiti prema bilo kojem zahtjevu Tajništva ili Službe za protokol Predsjedništva BiH u vezi sa osiguranjem VIP tretmana članovima izaslanstva. Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u ovom slučaju profesionalno i odgovorno su poduzeli sve potrebne mjere neophodne za brz, nesmetan i siguran ulazak u BiH predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i članova izaslanstva. S obzirom na ozbiljnost navoda u tekstovima, ističemo da je Granična policija BiH od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH tražila da se izvrši provjera navoda, nakon čega je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela potvrdila da na MAS-u 5.9.2015. godine nije došlo do ugrožavanja ili umanjivanja sigurnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i članova izaslanstva, te da nije vođen neprimjeren razgovor između policijskih službenika dviju policijskih agencija'', stoji u priopćenju.

FENA