GRADONAČELNIK ŠIROKOG SVE ELOKVENTNIJI "Ja znam da se ono dogodi zlouporaba, ali nije to, mislim nekakvo ipak drastično"

GRADONAČELNIK ŠIROKOG SVE ELOKVENTNIJI "Ja znam da se ono dogodi zlouporaba, ali nije to, mislim nekakvo ipak drastično"
hercegovina.info

Na desetoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Široki Brijeg dana 22.11.2021. godine, očitujući se o pitanju vijećnika HRS-a o upotrebi službenih vozila u vlasništvu Grada u privatne svrhe gradonačelnik Miro Kraljević izjavio je sljedeće:

“Što se tiče ovih naljepnica, ne znam, neviđam, nisam vidio ovdje u nas, u našoj županiji da je neko obilježio. Što se tiče, mislim da to uopće, onaj, je li koliko je pametno da se obilježimo. Što se tiče zlouporabe, ima toga, ja znam da se to dogodi, ali nije to ništa značajno može se ono kontrolirati na razne načine. JA ZNAM DA SE ONO DOGODI ZLOUPORABA, ali nije to, mislim nekakvo ipak nešto drastično. Tako da, evo, nisam sad jasno stava je li to uraditi ili ne. Nije to problem financijski ni nikakav, ali evo možemo razmišljat i informirat se pa vidjeti je li to dobro.”

Da slučaj bude još skandalozniji, navodi širokobriješki HRS tajništvo Gradskog vijeću u zapisniku sa sjednice ublažava ove izjave Mire Kraljevića kako bi njega „oprali“ od odgovornosti. No, dovoljno je vidjeti snimku sjednice kako bi se vidjelo što je točno gradonačelnik izjavio.

"Budući da je informiran o zlouporabi javne imovine, pitamo se je li gradonačelnik Kraljević sankcionirao počinitelje ovog kaznenog djela korištenja službenih automobila Grada u privatne svrhe? Zna li gradonačelnik kako je i prikrivanje kaznenog djela, kazneno djelo?"

"HRS na svakoj sjednici vijeća vrlo jasno vladajućim strukturama daje do znanja kako je nezakonito trošenje i jedne KM kazneno djelo. Očigledno oni ne shvaćaju ozbiljno činjenicu kako je javno dobro Širokog Brijega u vlasništvu žitelja Širokog, a ne vlasništvu vladajuće stranke".

"Budući da vladajući, očigledno, smatraju kako nismo ozbiljni u ganjanju transparentnosti trošenja javnog novca, želimo vidjeti hoće li ozbiljno shvatiti Tužiteljstvo ZHŽ".

"Naime, uzimajući kao dokaz javno svjedočenje gradonačelnika Mire Kraljevića o zlouporabi službenih vozila u privatne svrhe, podigli smo kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja kaznenog djela, pozivajući Tužiteljstvo da ga se kontaktira u svojstvu svjedoka te smo prijavili i samog gradonačelnika, kako bi se provjerilo postoji li osnov sumnje u prikrivanje kaznenog djela". 

"Ponavljamo po tko zna koji put: Široki Brijeg je vlasništvo Širokobriježana! Gospodo iz vlasti, dosta je zlouporabe našeg dobra u privatne svrhe!", priopćio je G.O. HRS-a Široki Brijeg.