GRADONAČELNIK ĆURIĆ U Trebinju novi soj virusa, smrtnost visoka

Gradonačelnik Trebinja Ćurić
Hercegovina.info

Gradski stožer za izvanredne situacije zasjedao je danas u Trebinju zbog vrlo složene epidemiološke situacije. Stožer je donio odluku da osnovne i srednje škole u Trebinju od ponedjeljka prelaze na online nastavu.

"Procjena je bila da nije toliko preveliki broj zaraženih učenika i nastavnog i pomoćnog osoblja u školama, ali smo se odlučili na ovakav korak s obzirom na prezentirane činjenice epidemiologa da se kod djece slabije manifestiraju simptomi, pa oni koju su zaraženi mogu gotovo neprimjetno širiti virus",  rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je naveo da su ostale na snazi sve druge mjere gradskog Stožera za izvanredne situacije od kraja prošlog tjedna, ali da će se i dalje pratiti stanje i poštivanje propisanih mjera.

„Smatramo da svi građani i gospodarstvenici trebaju poštovati mjere koji su na snazi. Sutra ćemo imati novu sjednicu da vidimo koliko se poštuje, a ukoliko ne bude poštivanja skratit ćemo radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 20 sati. Ako se i dalje budu kršile propisane mjere ići će se na zatvaranje“, naveo je Ćurić.

On je dodao da se prema procjenama epidemiologa, pojavio novi soj virusa, najvjerojatnije britanski soj, kod koga je smrtnost značajno veća od one u 2020. godini.

Gradonačelnik Trebinja Ćurić

"Podaci iz Bolnice Trebinje, jeste da je u prošloj godini bilo hospitalizirano 700 pacijenata sa simptomima korone, od koje je 45 umrlo, a u ovoj godini je do sada hospitalizirano već 200 ljudi, od kojih je 33 umrlo, što je vrlo zabrinjavajuće i traži veliku odgovornost", napomenuo je Ćurić.

Nakon pedijatrije i urologije, u covid odjel je od danas prešlo i odjeljenje za neurologiju, prioćeno je iz trebinjske Bolnice.

"Epidemiološka situacija u gradu i u Bolnici je alarmantna. Trenutno je hospitalizirano više od 50 pacijenata, gdje je većina njih s teškom kliničkom slikom. Na aktivnim covid odjeljenjima skoro pa više nema mjesta", navedeno je iz Bolnice.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.