GRADONAČELNIK BIJELJINE NAJAVIO Neradni ponedjeljak za ugostitelje i zatvaranje kockarnica u blizini škola

Bijeljina,Semberija,sds,petrovic,poljoproivreda

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nedavno je potaknut nemilim događajima u Srbiji objavio nekoliko inicijativa koje bi, prema njegovom mišljenju mogle značajno doprinijeti boljoj budućnosti grada i sela. Petrović, koji je također i liječnik te član SDS- a, izrazio je svoju privrženost poljoprivredi i selu kao osnovi naroda.

Jedna od inicijativa je uvođenje neradnog ponedjeljka za ugostiteljske objekte, što bi omogućilo radnicima u ovoj industriji slobodan dan za oporavak nakon napornog vikenda. Također, Petrović je najavio nove subvencije za mlade bračne parove koji se odluče za život na selu, kao i peticiju za zatvaranje svih kockarnica u krugu škola.

Gradonačelnik također planira ulagati u škole i dječija igrališta, organizirati radne akcije za roditelje i djecu te vratiti festival "Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju" na velika vrata.

Petrović smatra da je neophodno vraćati se selu, pa makar to bio i samo jedan vikend u mjesecu, kako bi djeca stekla radne navike i naučila cijeniti pošten i predan rad. Uz to je najavio i imenovanje zamjenice gradonačelnika koja je prosvjetni radnik, profesor, kako bi se udruženim snagama kao liječnik i profesor mogli boriti za fizičko, mentalno i duhovno ozdravljenje grada i sela.

Gradonačelnik Bijeljine smatra da je vrijeme da se počnu promovirati samo prave vrijednosti i da se javno osude sve nakaradnosti u društvu. Pozvao je svakog pojedinca da nešto poduzme i svojim primjerom i djelom doprinese zajednici. "Možemo sve, ali moramo zajedno! Krajnje je vrijeme da počnemo promovirati samo prave vrijednosti i da javno osudimo sve nakaradnosti u društvu jer popravni ispit više nemamo!", poručio je Petrović.