FOTO  Građani prosvjedovali zbog poskupljenja električne energije

Prosvjed zbog poskupljenja struje Trebinje
Hercegovina.info

Na platou ispred Kulturnog centra u Trebinju danas je, uz nazočnost oko 250 građana, održan prosvjed protiv poskupljenja električne energije u RS, ali i izgradnje HE "Mrsovo“ u Rudom. Sudionici, čiji je organizator Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića, izjavili su da je poskupljenje električne energije u RS nezakonito, te da je predana apelecija Ustavnom sudu RS, u cilju poništenja tarifnog postupka.

Prosvjed zbog poskupljenja struje Trebinje

"Osnovni zahtjev prosvjeda je da se spriječi ovaj mafijaški pokušaj pljačke, bacajući 200 milijuna maraka na neku "tašna-mašna“ tvrtku koja nema nikakvu imovinu i koja ne vrijedi ništa. Jasno je da taj novac odlazi u ruke oligarha koji su i osmislili ovu kupovinu. Tražimo i hitno reagiranje Ustavnog suda da poništi tarifni postupak, a onda ćemo ispeći vola ispred ERS-a i častiti građane“, rekao je Vukanović.

Prosvjed zbog poskupljenja struje Trebinje

Vukanović je pozvao narod na pobunu i rekao da ljudi ne mogu očekivati da nekolicina njih “digne grad na noge i zaustavi pljačku”.

“Ne može! U narodu je snaga. Nemate se koga plašiti”, poručio je on.

Prosvjedu se nije odazvao veliki broj građana, a organizatori su poručili da je to za njih manje važno, jer svi oni koji su tu, došli su svojom slobodnom voljom.

“Nikoga nismo pozivali pojedinačno, niti smo ikome prijetili, kao što to radi gospoda iz Elektroprivrede kada imaju bilo kakav skup”, rekao je zastupnik Liste za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Đorđe Vučinić i dodao da će električna energija poskupjeti i onima koji sve mirno posmatraju sa strane u lokalnim kafićima.

Prosvjed zbog poskupljenja struje Trebinje

On je naglasio da su danas predali apelaciju Ustavnom sudu RS, jer smatraju da se odlukom o poskupljenju struje krši Zakon o električnoj energiji i Zakon o zaštiti potrošača.

“Ne možete za istu robu imati različite cijene. Cilj vladajuće oligarhije je taj da od naroda pokuša prištedjeti energiju, odnosno da je građani zbiju u tih 500 kilovata, kako bi ostalo više električne energije koju će plasirati na međunarodno tržište, što znači da će više zaraditi. Svi znamo gdje idu javni novci, pogotovo novci iz ERS-a”, istakao je Vučinić.

Prosvjedu je nazočio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekavši da se sa ovim okupljanjem neće završiti borba naroda protiv „kulučenja“. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.