Građani poručili Vučiću: Drvar je srpski bio, jeste i bit će

Aleksandar Vučić, drvar, građani

"Vaš dolazak naš opstanak", "Drvar je srpski bio, jeste i bit će", "Predsjednici hvala vam od srca" ... su samo neki od transparenata kojima su građani Drvara jučer dočekali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u svom gradu.

U okviru akademije "Dani sjećanja" koja je održana u Drvaru, brojni građani su dočekali Vučića gromoglasnim aplauzom, a mogli su se vidjeti i brojni transparenti.

Oko 19 sati na platou Radničkog doma okupilo se nekoliko tisuća građana, među kojima su bili i brojni ministri, poslanici, delegati...  Vučić je izjavio kako je Srbija uplatila milijun eura općini Drvar te još jedan milion koji je podjeljen na općine Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo i Glamoč.

Kazao je kako je to samo jedan dio pomoći koje Srbija namjerava usmjeriti ka Drvaru te da će uskoro na red doći i tvornica. 

-Tu tvornicu koju ćemo da dovedemo ovdje, pa kome ona predstavlja problem. Nikome. Bit će novih radnih mjesta, više žena će moći da radi, bit će više djece u Drvaru i u čitavoj Krajini. Pa kome to može da smeta. Nikome - zaključio je Vučić. Piše Avaz.