GRAĐANI PITAJU GRADONAČELNIKA Gdje je njemački investitor iz autoindustrije u Miljkovićima?

Mario Kordić solari

Nakon što je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić objavom na društvenim mrežama građane koji se bore protiv neregularnosti u prostornom planu ovoga grada nazvao lažovima, uslijedile su reakcije građana koji su odlučili postaviti neka vrlo nezgodna pitanja za gradsku vlast.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tako ispod facebook objave Aldin Vrce piše: "Gradonačelniče jedno pričate, a djela pokazuju drugo. Nijedna koncesija nije zaustavljena, bez obzira na stav ljudi u lokalnim zajednicama u kojima se iste realizuju u veoma brzom roku. Iz ličnog iskustva vam govorim da ste u području Vodozaštitne zone izdali koncesiju, a objavili ste elaborat o zaštiti tih zona gdje je zabranjena gradnja. Sad vas pitam kako mislite izdati građevinsku dozvolu, a zabranili ste gradnju u tom području. U koliziji ste sa samim sobom".

Džemal Kodro moli gradonačelnika da objavi i te pismene suglasnosti lokalnih zajednica koje spominje. 

kordić solari

Dugačkom objavom punom činjenica na koje su mnogi zaboravili javio se Eli Čišić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Čišić piše:

"Optuži danas gradonačelnik Kordić svoje sugrađane, okupljene oko borbe protiv izmjene prostornog plana za laž, manipulaciju i populizam. 
U postu koji je pun nakvih sličica (k'o da ga je radio Branko Kockica za predškolsku djecu), gradonačelnik izvrijeđa građane bez obzira na vjeru, stranku i legitimnost . 
U prijevodu kad je lova u pitanju svi ste lažovi, manipulatori, populisti bez obzira kojoj pasmini pripadate. 
Pa da njemu i njegovoj raji (HDZ❤️SDA) iz vjećničkih klupa malo osvježimo pamćenje vezano za te elektrane i tko koga laže, a i krade.
Sjeća li se itko više 31.10.2022. godine kada nam gradonačelnik Mario Kordić  najavi njemačkog investitora iz sektora autoindustrije, otvaranja tvornice i 2500 novih radnih mjesta na području Poslovne zone Miljkovići. 
Prođe od tad par Bajrama ali još niko ne viĐe temelje od te famozne fabrike, a od njemačkih investitora ni traga ni glasa evo već 16 mjeseci. Je*em mu miša jesmo š**ak civilizacije ali imamo GPS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Gradsko vijeće je te 2022. godine usvojilo da 100.000 kvadrata prijeđe iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Tom odlukom ne samo što je pogodovano vlasniku zemljišta koji je preko noći abnormalno uvećao vrijednost kvadrata, nego je uklonio i sve zakonske prepreke novim solarnim farmama ili plinskoj elektrani na istoj lokaciji. 
Zašto je tom kvazi investitoru iz "autoindustrije" bio tako bitan dalekovod i 100.000 kvadrata zemljišta pored Mostarskog blata  i najveće trafo stanice u regiji ( Čule)?
Pa zato što će ta tvornica umjesto auta proizvoditi struju . Da li će ta fabrika raditi na solare ili plin zavisi od Južne interkonekcije. Malo Dragana heklaju Amerikanci zbog bliskosti sa ruskim kapitalom pa bumo vidili.  
Da se vratimo biznisu.
Razlika u cijeni kada plasirate/nabavljate električnu energiju putem 400 kV dalekovoda je u tablici pa sami prosudite o kojoj se lovi radi.

kordić solari
U prilogu je i stari plan (20 godina), tko bi trebao graditi te tvornice "automobila "(Mađarska, Hrvatska i ovi naši domaći izdajnici).
Zanimljivo je kako se bacaju tafte kada im dirnete Marušića. Zašto? Pa zato što je Niko Marušić 2006. godine od  Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i poljoprivrede HNŽ , kupio za 4 feninga po m2 sljedeće parcele:
k.č. broj 357/40 - upisanoj u ZK ulošku broj 598 KO Kruševo, površine 682.200 m2 (68,2 hektara)
• k.č. broj 169/64- upisanoj u ZK ulošku broj 185 KO Gubavica, površine 100.400 m2 (10 hektara)
• k.č. broj 401/1- upisanoj u ZK ulošku broj 141 KO Pijesci, površine 597.200 (59,7 hektara)

kordić solari


U ovoj prevari su sudjelovali i još uvijek sudjeluju svi. Vezale su se zastave i ovaj put kao i mnogo puta do sada. Pošalju oni pokatkad i pokojeg svog vijećnika da prodaje narodu maglu, a u stvari to vam je trojanski magarac u službi kapitala.

kordić solari
Sve vam je to sustav spojenih posuda od solara u Prigrađanima i Poslovne zone Gajevi do Solara na Kruševu i Poslovne zone Miljkovići. Od Pijesaka i Gubavice do kamenoloma u Kutima i farmi na Podveležju.
Kuda god da zagrebete vidi se jedinstvo, a i snaga. Samo ovaj put u megavatima. 
A narod ko narod teški hajvan, navik'o na malo hljeba a puno igara" napisao je on u objavi koju je potkrijepio arhivskim člancima i grafikama.