GRAĐANI MOGU ODAHNUTI Opada vodostaj Neretve u općini Konjic

GRAĐANI MOGU ODAHNUTI Opada vodostaj Neretve u općini Konjic
Fena

Na području općine Konjic tijekom utorka, 9. studenoga, došlo je do prestanka oborina, a vodostaj rijeke Neretve u opadanju je u odnosu na prethodne dane.

"Trenutni vodostaj rijeke Neretve u mjestu Glavatičevo iznosi 137 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 515 centimetara), a na lokaciji Hagenuk-Ćuprija 217 centimetara (dok je u noći četvrtak/petak iznosio maksimalno 530 centimetara)", priopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, prenosi Fena.

Tijekom jučerašnjeg dana u suradnji predstavnika općina Konjic i Kalinovik, angažiran je stroj komunalnog poduzeća Kalinovik na pročišćavanju putne komunikacije prema naselju Hotovlje. Stroj bi bio angažiran do večernjih sati, a vozilima se može doći do ulaza u naselje.

Djelatnici JP Elektroprivreda BiH - Poslovnica Konjic, riješili su probleme na dalekovodu tako da će mještani naselja Gracina i Ljuta večeras imati urednu elektro opskrbu, a riješen je problem elektro opskrbe i za naselje Zelomići.

Deblokirane su i putne komunikacije prema naseljima Gornje i Donje Tinje, kao i prema naselju Doljani i prema Zelomićima.

Na regionalnom putu R-436 Borci-Kalinovik, na lokaciji Dindol, blokada puta ostaje do daljnjega, a stanovništvu općine Konjic i dalje se preporučuje prokuhavanje vode za piće.