FOTO  Građani Bileće prosvjeduju zbog otmice i napada na mladog sugrađanina

Bileća prosvjed
Z.Lojpur/Hercegovina.info

Građani Bileće danas su se okupili ispred zgrade općine i mirnim prosvjed izrazili nezadovoljstvo zbog nedavne otmice i fizičkog napada na njihovog sugrađanina Dušana Miloševića i puštanja na slobodu osobe koja je osumnjičena za ovo kazneno djelo.

Rodbina pretučenog mladića istaknula je kako je žalosno ono što se događa u Bileći, građani se osjećaju ugroženo i ne mogu se slobodno kretati gradom.

Bileća prosvjed

"Apeliram na Ministarstvo pravde Republike Srpske da uputi zahtjev Sudu u Trebinju da obrazloži na osnovu kojih činjenica je puštena osoba koja je napravila ovo kazneno djelo - zlostavljanje, tjelesno i psihičko, ovog djeteta", rekao je Zoran Milošević, stric pretučenog mladića.

Načelnik općine Bileća Veselin Vujović rekao je novinarima da je Forum za sigurnost, koji je danas zasjedao, osudio ovaj događaj i uputio apel pravosudnim institucijama da rade časno i pošteno svoj posao i da počinitelji ovog događaja budu procesuirani.

Bileća prosvjed

"Apel smo uputili prema Sudu i Tužiteljstvu da rade svoj posao da uvaže rad policije koja je zahtijevala da se ta osoba zadrži u pritvoru baš zbog ovih događanja naroda. Narod je revoltiran zbog puštanja te osobe da se brani sa slobode i danas su se okupili da traže pravdu i istinu", rekao je Vujović.

Podsjećamo da su osobe čiji su inicijali Ž.V. M.Z. i jedan maloljetnik protupravno lišili slobode jednu osobu koju su strpali u prtljažnik automobila, odvezli na određenu lokaciju, zadali joj više udaraca uslijed čega je zadobila ozljede, te je ostavili u blizini Bileće, priopćeno je iz Policijske uprave Trebinje u ponedjeljak, 8. veljače.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.