Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši

Gradi se 21 kuća za povratnike hrvatske nacionalnosti u Kotor-Varoši

Predstavnici Tajništva za raseljena lica i migracije RS-a i kotorvaroške općinske uprave potpisali su danas sa 21 povratnikom hrvatske nacionalnosti ugovore o stambenom zbrinjavanju koji će biti realizirani po sistemu ključ u ruke.

Vrijednost ugovora, kako je priopćeno, iznosi 763000 maraka.

Zamjenik direktora Tajništva za raseljena lica i migracije Dragan Juričević izrazio je zadovoljstvo što danas može podijeliti bar dio sreće s ovim ljudima, koji su, kako je navedeno u priopćenju, konačno dočekali da se krene s obnovom njihovih domova.

Kuće povratnicima obnavljaju se u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH4, istakao je Juričević.

Dodaje kako je ovim projektom, vrijednim više od sedam milijuna maraka, predviđena gradnja ukupno 210 kuća u 14 općina i gradova RS te je najavio da će u slijedećem periodu ugovori biti potpisani i u drugim lokalnim zajednicama.

U lokalnoj upravi kažu da će u skladu sa svojim nadležnostima obezbjediti neophodnu prateću dokumentaciju i svu potrebnu pomoć.

Povratnici su izrazili zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja, jer će time svojim obiteljima obezbjediti normalne uvijete za život.