GRADAČAC Ubojica Sulejmanović konačno pokopan, protiv sutkinje Numanović podnesena disciplinska tužba

Nermin Sulejmanović
instagram

Tijelo trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića odnijeli su članovi obitelji iz Komemorativnog centra Tuzla, potvrđeno je za Avaz.

"Tvrtka iz Gradačca je došla, sa njima je bio Sulejmanovićev stric, platili su troškove i odnijeli tijelo", rekao je Faruk Latifović, direktor Komemorativnog centra.

Prema informacijama Avaza, stričevi su ga navodno ukopali negdje u Gradačcu. 

Prije toga, tijelo je bilo u hladnjači četiri mjeseca.

Suspendirana sutkinja

Ured disciplinskog tužitelj Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podnio je disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sutkinje Općinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja  „nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti“

Nisu ispunjeni uvjeti

Ova informacija potvrđena je Avazu iz Ureda disciplinskog tužitelja VSTV-a.

 "Nije zatraženo privremeno udaljenje od dužnosti suzkinje Numanović, zato što nisu ispunjeni uvjeti propisani članovima 76. i 77. Zakona o VSTV-u BiH". rečeno je za ovaj medij.

Podsjećamo, sutkinja Lejla Numanović odbila je zahtjev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, koju je on nedugo zatim brutalno likvidirao.

Numanović je, i pored izjave nastradale Hećimović te službene zabilješke pripadnika MUP-a TŽ, odbila zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nesretnoj ženi – koju je, da stvar bude gora, pretukao jer mu je servirala neukusnu hranu – zbog, kako je navela, nedostatka dokaza.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobjegla prijavila za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustrira i dio obrazloženja u rješenju u kojem je bio iskopiran dio rješenja druge osobe.