GP BIH Preko granice uz doniranu opremu

Donacija opreme Graničnoj policiji
GP BiH

Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine (BiH) tijekom petka (27. 11.) u Glavnom uredu Granične policije BiH, uručena je specijalistička oprema za provjeru dokumenata u vrijednosti od 220 000 KM koju je doniralo Državno tajništvo za migracije Švicarske. Oprema je nabavljena uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM). 

Sve veći izazov za Graničnu policiju BiH predstavlja otkrivanje krivotvorenih osobnih dokumenata i lažnih identiteta. Donirana specijalistička oprema će doprinijeti borbi protiv različitih oblika krivotvorenja i zloupotrebe dokumenata, učinkovitije zaštite državne granice i povećanju opće sigurnosti.

Donaciju je pomoćniku ravnatelja GPBiH za organizaciju i operacije Draganu Kuliću predala zamjenica direktorice za suradnju u veleposlanstvu Švicarske u BiH Chantal Felder. Primopredaji je nazočio i šef misije IOM-a u BiH Peter Van der Auweraert, kao i šef Ureda ravnatelja Granične policije BiH Radiša Samardžija.

"Oprema za provjeru dokumenata će pomoći Graničnoj policiji da podigne razinu sigurnosti u zemlji. Ova donacija je pružena u okviru migracijskog partnerstva između BiH i Švicarske, koje naše dvije države uspješno održavaju od 2009. godine. Švicarska će nastaviti podržavati BiH u ovim izazovnim vremenima", izjavila je zamjenica direktorice za suradnju Chantal Felder.

Kulić je zahvalio Državnom tajništvu za migracije Švicarske na donaciji. "Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno adekvatne opreme kako bi se učinkovitije zaštitila državna granica. 

Ovim putem zahvaljujem Državnom tajništvu za migracije Švicarske, kao i direktorici za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u BiH Chantal Felder i Peteru Van der Auweraertu, šefu misije IOM-a u BiH, na doniranoj specijalističkoj opremi Graničnoj policiji BiH te vjerujemo da će se ovakva uspješna suradnja, kao i dosad, nastaviti", istaknuo je pomoćnik ravnatelja Dragan Kulić, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.