Gotovo svi stari temeljni ogranci HDZ-a 1990 u Gradu Mostaru pristupili HDZ-u BiH

Gotovo svi stari temeljni ogranci HDZ-a 1990 u Gradu Mostaru pristupili HDZ-u BiH

Nakon što su gotovo svi stari temeljni ogranci HDZ-a 1990 u Gradu Mostaru pristupili HDZ-u BiH, na današnjoj sjednici mostarskoga Gradskog odbora HDZ-a BiH nekoliko dojučerašnjih dužnosnika HDZ-a 1990 uključeno je u rad ovog odbora.

Novopridošli članovi: Franjo Primorac, Nikola Raguž, Željko Nuić, Ivana Novak, Marijan Jurica, Dragan Marić, Davor Kozomara, Ivica Zelenčić.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović poželio je dobrodošlicu novim članovima Gradskog odbora i upoznao ih s aktualnim političkim prilikama u BiH te dosadašnjim i predstojećim stranačkim aktivnostima s ciljem priprema za sljedeće opće izbore u BiH i obilježavanje 20. obljetnice HDZ-a BH.

"HDZBiH nastavit će razgovor s predstavnicima međunarodne zajednice oko ustavnih promjena u BiH vodeći se načelima koja je HDZ potpisao u Kreševskoj deklaraciji, Prudskom procesu i koja su usvojena na sjednicama Središnjeg odbora i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH.

U tim načelima jasno je rečeno kako su za hrvatski narod u BiH jedina ispravna i prihvatljiva rješenja ona koja će osigurati istinsku ustavnu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH. Aktualna politička situacija u BiH vrlo je zabrinjavajuća. Takva situacija posebno treba zabrinuti one koji su dali puni doprinos da ona postane ovakva, a dio su političke scene u Bosni i Hercegovini", istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Što se tiče Grada Mostara, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović to je pitanje posebno naglasio istaknuvši kako Grad Mostar mora biti normalno uređen grad te da se već sada donesu odluke kakve vrijede za druge slične sredine u BiH.

"Sadašnji statut neodrživ je. Za Grad Mostar moraju važiti izborna pravila kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave u BiH, kako ne bi bio i ostao grad slučaj. Gradonačelnika Mostara trebaju birati svi građani Mostara, a ne samo vijećnici", pojasnio je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

(Fena)/hercegovina.info