Gosti prave probleme kad moraju napustiti lokale

Policija Trebinje
Z.Lojpur/ hercegovina.info

Policijska uprava (PU) Trebinje je evidentirala i kaznila više osoba i gospodarskih subjekata zbog nepoštivanja mjera donesenih u borbi protiv koronavirusa, a kako su rekli s takvom praksom će nastaviti i ubuduće.

"Mi smo u studenom evidentirali veći broj službenih zabilješki na prostoru Trebinja, ali i Nevesinja, Bileće i Gacka, u kojima je dokumentirano nepoštivanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, kao i tri krivotvorena nalaza za koronavirus", rekao je za hercegovina.info Petar Kozjak, načelnik Odjela policije.

Kozjak je istaknuo da se za prekršaje u ugostiteljskim objektima dobivaju kazne od 500 do 1.000 maraka. Policija samo evidentira ovakve prekršaje i izvještaje prosljeđuje nadležnoj Komunalnoj policiji.

Policija Trebinje

Ovakve aktivnosti policije, kako kažu, uzrokuju i narušavanje javnog reda i mira, jer gosti moraju napuštati lokale, zbog čega negoduju i izazivaju probleme, ali i sve češće se događaju napadi na službene osobe.

"Samo u studenom je evidentirano deset prekršaja ometanja državnih organa, od čega najveći broj otpada upravo na verbalne ili fizičke napade na policiju i to kod uspostavljanja javnog reda i mira ili prilikom prometnih prekršaja", potvrdio je Kozjak.

Policijski službenici u Hercegovini kreću s akcijom 'Praznik' koja će trajati do 15. siječnja u okviru koje se kontrolira cjelokupan prostor grada Trebinja, s naročitim naglaskom na poduzimanje mjera protiv prekomjernog okupljanja na određenom prostoru za vrijeme epidemiološke situacije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.