GORI I U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Vatrogasci i mještani od vatre spasili nekoliko kuća

Bileća 2022 požar
Z. Lojpur/Hercegovina.info

Mještani sela Korita i pripadnici Vatrogasne jedinice Bileća već dva dana bore se sa požarom, koji se u nekoliko navrata približavao stambenim objektima. Iako je požar bio stavljen pod kontrolu, tijekom dana, oko 12 sati, on se ponovno aktivirao, pa su mještani i vatrogasci i ovaj put vodili borbu da sačuvaju stambene objekte. 

"Od jučer branimo objekte. Borimo se lavovski, zaista je katastrofa. Vjetar i vrućina, sve se sastalo. Noćas su ga i bili doveli pod kontrolu, jutros se aktivirao ponovno. Pola Korita gori, bilo je prišlo seoskoj kavani i kućama. Zaista se raširio, opasno se raširio", kaže za Hercegovina.info Mijo Nosović iz sela Korita kod Bileće.

Bilećki vatrogasci kažu da je linija duga oko 500 metara, a cilj im je zaustaviti širenje vatre ka nepristupačnim terenima.

"Trenutno ne prijeti domaćinstvima. Imamo tamo u jednom dijelu zaseok Tepure, ide taj požar prema Tepurama, ljudi su na terenu, mještani, nadam se da ćemo šumskim putevima kuda mogu terenska vozila proći da stavimo pod kontrolu ovaj požar", kaže Radomir Radmilović iz VJ Bileća.

Vatrogasci još jednom apeliraju na građane da ne pale vatru na otvorenom tijekom velikih vrućina, kako bi se izbjegla situacija koja se dogodila u Bileći.