Googleovi servisi bili nedostupni, istražuje se uzrok

Googleovi servisi bili nedostupni, istražuje se uzrok
Ilustracija

Pristup Googleovim servisima YouTube, Gmail, Google Drive i drugima u ponedjeljak popodne je u cijelosti ili dijelom bio onemogućen u Europi i šire, o čemu javljaju i korisnici iz Hrvatske, prenosi Hina.

Mediji su tijekom jutra i prije podne počeli objavljivati vijesti o nedostupnim Google servisima, a nešto prije 14 sati Reuters je javio da je Googleova web stranica koja bilježi prekide pokazala da su usluge prekinute od otprilike sedam sati ujutro po istočnoameričkom vremenu.

"Svjesni smo da mnogi od vas trenutno imaju problema s pristupom YouTubeu - naš je tim svjestan i to istražuje", kaže se na video platformi tvrtke u tweetu. 

Na web lokaciji DownDetector za praćenje prekida, više od 12.000 korisnika YouTubea bilo je pogođeno u raznim dijelovima svijeta, uključujući SAD, Veliku Britaniju i Indiju.

Hrvatski korisnici su javljali da ne mogu pristupiti Gmailu, da im ne radi YouTube, Google Docs, Google Meet, preko kojega mnogi održavaju online nastavu i sastanke, kao i Nest smart home uređaji, Google Assistant i drugi.

Iz lokalnog ureda Google kažu da će izvijestiti o situaciji "što je prije moguće", zaključuje Hina. Istih problema imali su i korisnici u BiH.