Gojer: Vlast u Federaciji BiH je formirana na nelegalan način

U posljednjih šest mjeseci Stranka za BiH je doživjela značajne promjene, poglavito kada je u pitanju njezina kadrovska struktura. Samo u Brčko distriktu u zadnjih nekoliko mjeseci preko 200 mladih osoba pristupilo je Stranci za BiH, kazao je Gradimir Gojer, potpredsjednik stranke na tiskovnoj konferenciji, piše vecernji.ba.

Ključna pitanja

Prema njegovim riječima nakon kongresa stranke promijenjeno je gotovo 85 posto rukovodećih kadrova na terenu. Raskrstili smo s kvislinzima kojih je u redovima Stranke za BiH bio priličan broj, naglasio je Gojer. Dakako Gojer se osvrnuo i na neka ključna pitanja poput državne imovine, popisa stanovništva, državnog proračuna te zakona o državnoj pomoći. Prema njegovim riječima vlasti u Federaciji BiH su se prema ovim značajnim pitanjima ponijeli kapitulantski, što znači da su pred ovim problemima kapitulirali u odnosu na RS. Također se govorilo i sigurnosnoj situaciji posebice u sarajevskoj županiji koja je u zadnjih nekoliko mjeseci više nego katastrofalna. Osim što se ljudi spaljuju na javnim mjestima, isto tako građani nisu osjetili poboljšanje u sigurnosti. Što više jedan od krivaca su i takozvane nevladine organizacije iz kojih dolaze priopćenja "kako su umorni". Ne znam od čega su umorni, pojedinci su bili prije nekoliko godina glavni organizatori napada na zgradu županijske Vlade, a danas su zbog toga nagrađeni funkcijama. Ima li uopće više smisla spominjati funkciju nevladinog sektora, koji je sve više vladin, kazao je Gojer. Isto tako, zastrašujući su i posljednji podaci prema kojima trenutno u BiH ima preko 5,300.000 nezaposlenih od kojih su većina mladi.

Vlast u FBiH

Sve to govori kako funkcionira vlast, kazao je Gojer. On je iznio i stajalište SBiH-a o legalnosti djelovanja i posebice uspostavi vlasti u FBiH. Vlast u FBiH je formirana na nelegalan način. Ne može se cijeli jedan narod izbaciti iz vlasti manipulacijom s patuljastim strankama s hrvatskim predznakom. Vlast u FBiH je lažirana, kazao je