Glavni urednik Večernjeg lista o novinarskom žutilu, nakon što su uslikali predsjednika u kupaćim gaćicama

Tito, Putin, covic, večernji list, jozo pavković
Hercegovina.info

Sudeći po kolumni glavnog urednika Večernjeg lista, izdanja za BiH, Joze Pavkovića   dade se prepoznati da su žestoke reakcije javnosti i brojni negativni komentari nakon informacije o njegovom obiteljskom grbu itekako uvrijedili i razočarali predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Pavković je inače vrlo blizak s Čovićem, a u svojoj kolumni obrađuje temu o senzacionalizmu i zanimanju javnosti za privatan život javnih osoba, prvenstveno političara, piše Republika.info.

"On se na to kritički osvrće i smatra, a to aludira i sam naslov kolumne, kako bi se mediji više trebali baviti onim što političari rade, a ne “mobitel snimkama”, iako je taj fenmen razumljiv oduvijek, od postanka medija, a posebno u suvremenom svijetu koji je omogućio tehnološki napredak i na komunikacijskom polju u pogledu društvenih mreža.

Jasno je da javnost zanima i privatan život javnih osoba, posebice ako obnašaju tako visoke dušnosti isto kao što stoji tvrdnja da senazionalizam, površnost i pristranost medija uzimaju sve više maha pred ozbiljnim, profesionalnim, novinarskim temama.

Međutim, jesu li posrijedi “dvostruki aršini”?  Je li se to odnosilo i na nedavni prilog Večernjaka o “slučajnom” susretu sa predsjednikom HDZ-a čak na Čabulji gdje je privatno planinario s prijateljima ili se kupao u rijeci Trebižat gdje je fotagrafiran čak u kupaćim gaćicama, što je bilo više nego degutantno, a što je trebao biti jedan pozitivan PR?", zaključuje portal Republika.info.

Podsjetimo, novinari Večernjeg lista nedavno su slučajno planinarili, pa potom otišli slučajno i na Trebižat s predsjednikom HDZ-a BiH. Tu su ga fotografirali u crnim kupaćim gaćicama, a poanta reportaža je bila da ga se približi narodu. 

Međutim, oni koji godinama veličaju svaki korak predsjednika, na što svakako imaju pravo, pišu o izvrnutim vrijednostima u novinarstvu!?, a ne vide da je Čović u kupaćim gaćicama puno izvrnutiji od fotografije obiteljskog grba. 

Kolumnu urednika Večernjeg lista, Joze Pavkovića pročitajte ovdje.