GLAVNI TUŽITELJ BIH Nastavljaju se provjere o planiranju ubojstva tužitelja

Milanko Kajganić
Detektor.ba

Glavni tužitelj BiH Milanko Kajganić izjavio je za agenciju Srna da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubojstva jednog tužitelja Tužiteljstva BiH i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužitelja dobili dodatno osiguranje.

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera izvršen pretres jedne lokacije na Sokocu tijekom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno jesu li ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

On je rekao da su navodi o planiranju ubojstva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima. "Komentiralo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentirali osumnjičeni iz takozvanog 'Sky predmeta' i to se sada provjerava", rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužitelji Tužiteljstva BiH dobili dodatno osiguranje, ne precizirajući o kojim tužiteljima je riječ, prenosi 'Dnevni avaz'.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH jučer su, po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Direktor policije RS Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubojstva.