GENERALNI ŠTRAJK ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA SE NASTAVLJA Nova premijerka Vlada HNŽ prvo će pregledati što se dogovaralo

Generalni štraj zdravstvenih djelatnika

Generalni štrajk zdravstvenih djelatnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nastavlja se i dalje, a kako doznajemo bit će malo i produžen.

Naime, Sindikat zdravstvenih djelatnika prošli tjedan je usuglasio tekst Kolektivnog ugovora koji je u završnoj fazi, a prema kojem bi zdravstveni djelatnici dobili oko 30 posto veće plaće u sljedeće dvije godine primjene, što generalnim štrajkom i traže. 

Predstavnici Sindikata su isto dogovarali s predstavnikom pregovaračkog tima, sada već bivše Vlade HNŽ, Antonijem Vujicom, Brankom Bošković, ali i bivšim premijerom Nevenkom Hercegom.

U međuvremenu imenovana je nova Vlada HNŽ na čijem je čelu po prvi put jedna žena, a to je Marija Buhač.

Kako doznaje Hercegovina.info, Buhač je odlučila uzeti nekoliko dana vremena, te sa svojim timom pregledati ono što su predstavnici Sindikata i bivše Vlade u njezinim posljednjim danima dogovarali.

Kako doznajemo, zdravstvene ustanove iz HNŽ su se složile s ovim prijedlogom pregovaračkog tima i Sindikata.

Cijela stvar bi se stoga mogla odužiti, a sa sigurnošću ne možemo reći da će se nova Vlada složiti s onim što je prethodna dogovarala. Sigurno je samo to kako se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika nastavlja do daljnjeg.

Sindikat će ukoliko se odulji s potpisivanjem Kolektivnog ugovora, organizirati nove prosvjede zdravstvenih djelatnika ispred zgrade Vlade HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.