Generalni direktor EP HZ HB Krešić smanjio plaću uposlenicima, a plaćao račune po krčmama predsjedniku FBiH

nikola krešić

Mail prenosimo u cijelosti:

Poštovani,


Dužni smo da odgovorimo na bezočne manipulacije koje konstanto širi generalni direktor Nikola Krešić koji će ostati zabilježen u povijesti poslovanja ovog poduzeća kao jedini direktor koji je smanjio uposlenicima plaću i na taj način svakog uposlenika od 2012 do danas oštetio u prosjeku preko 4.000,00 KM. Isti taj kako su ga prozvali „šampion šampiona" je pored ovog iznosa tijekom 2012.godine uštedio oko 2,5 milijuna KM na radnicima neisplatom Božićnice i pomoći umirovljenicima i taj iznos ostavio u kasi Aluminija ili kasi Federalne vlade.
Isti je pojačao ovaj iznos uskratom isplate oko 65 tisuća KM od podjele dječjih paketića naših uposlenika, a sve u cilju da bi ga prozvali šampionom šampiona i da se hvali kako je naj uspješniji menadžer ali preko leđa i na račun običnog radnika.

Šampion šampiona je u nasljedstvo dobio dvije novoizgrađene hidrocentrale, a za četiri godine vladavine nije bio sposoban ni pristupne puteve da izgradi za vjetropark Mesihovina. Po našim saznanjima „šampion šampiona" je prijedlog Povjerenstva za izgradnju pristupnih puteva iz samo njemu znanih razloga stavio u ladicu i drži kod sebe dulje od 6 mjeseci. Znaju li oni koji su dodijelili Nikoli Krešiću titulu šampion šampiona da je isti uspio nagomilati dug Aluminija sa 17 milijuna na iznos od 120 milijuna KM.

Šampion šampiona je dopise protiv sindikata i njegovih aktiviste pisao sa istim manipulativnim pristupom i kao NN autor ih dostavljao Financijskoj policiji koja je na te navode izvršila kontrolu našeg poslovanja (na godišnjoj razini oko 180 tisuća KM koje naši sindikalni članovi dragovoljno izdvajaju) i tijekom kontrole isti nisu pronašli nikakvu nezakonitost u poslovanju.
Šampion šampiona je pojedinačno izdvajao veće iznose nego što su naši godišnji prihodi za financiranje pojedinih medija i pojedinih udruga.
Na taj način je šampion šampiona, kojeg je zapalo ni kriva ni dužna da upravlja sa prihodima većim od 400 milijuna KM godišnje osigurao da svakodnevno ima promociju svoga „lika i djela".

Šampion šampiona je valjda u uvjerenju da je ovo njegovo poduzeće te je tako i plaćao račune predsjedniku Federacije u krčmama po Jajcu i drugim gradovima.
Isto tako je šampion šampiona u ožujku 2013.godine od Espade iz Čapljine nabavljao energiju po cijeni od 110,05 KM/MWh, a toj istoj Espadi u istom mjesecu ožujku 2013.godine je prodavao električnu energiju po cijeni od 54,08 KM/MWh.

Šampion šampiona navodi da smo stručnjaci u poznavanju i tumačenju Kolektivnog ugovora i drugih pravnih akata, to je jedina istina iz njegovog „ekspozea", a za to su dokaz sadašnje dobivene pravomoćne presude i buduće presude sa kojima će šampion šampiona biti suočen.
Postavljamo pitanje šampionu šampiona tko će snositi odgovornost i hoće li iz vlastitih sredstava šampion šampiona nadoknaditi štetu i izgubljene sudske sporove pojedincima i JP EP HZHB d.d. Mostar.

Poučeni sa dosadašnjim iskustvom zatražit ćemo od nadležnih institucija koje imenuju odgovorne osobe u JP EP HZHB d.d. Mostar da isti obvezno obave sistematski pregled prije imenovanja na istaknute pozicije u Društvu.

Nažalost do sada nismo imali pozitivna iskustva sa pojedinim rukovoditeljima koji umisle da su bogom dani ili da su stručnjaci kojima nema šta prigovarati sindikat, te na opravdane prigovore i nepravilnosti idu sa omalovažavanjem ili kao u ovom slučaju sa manipulacijama o aktivistima sindikata.
Nastavit ćemo se zalagati za prava pojedinca i našeg Poduzeća u cjelini, a šampionu šampiona poručujemo da ničija nije do zore gorjela.

S poštovanjem


Predsjednik NSUEPHZHB
Dubravko Pervan