GDJE JE OBAVIJEST, ISPRIKA... Plaća opet po veljači, kako smo i najavili

Zgrada Vlada HNŽ Mostar
hercegovina.info

Po drugi puta plaća proračunskim korisnicima u HNŽ-u ide akontativno, po uzroku za veljaču, jer je Ministarstvo financija padom servera izgubilo bazu od 6.000 proračunskih korisnika, te ju preko koljena pokušava ponovno formirati, ali ne ide.

Zanimljivo je da ministar koji je morao u najmanju ruku javnost izvjestiti o stanju s padom servera, koja se direktno odnosi na preko šest tisuća korisnika, odnosno dvadesetak tisuća ljudi ako uračunamo i članove njihovih obitelji. U normalnim zemljama ministar bi se javnosti ispričao, ponudio ostavku, u nenormalnim zemljama greške se prikrivaju. 

Ministarstvo već danima šuti o kvaru sa serverom, a u jednoj izjavi koju su dali tvrdili su da će plaća za travanj biti na vrijeme, a uz nju ide i zaostatak za ožujak. Naravno, to se nije dogodilo, niti će se dogoditi. Novi server još nije spreman za isplatu plaća, za četiri dana je Bajram, sindikati već pomalo pritišću, tako da će isplata opet biti po veljači. 

Ugovoreni po djelu i pripravnici ne mogu dobiti honorar akontativno, pa ga neće dobiti nikako. Sindikati se pomalo bude i bune, a 6.000 proračunskih korisnika čeka.